Семінар-практикум

На сучасному етапі питання соціально-економічного розвитку є актуальним для нашої країни, тому одним з головних завдань педагогів дошкільних закладів є прищеплення навичок діяти за законами економіки.

Під час теоретичного модуля вихователь Пацько Н.М. ознайомила присутніх з особливостями соціально-економічної освіти дошкільників, про формування економічної досвідченості дошкільників засобами гри розповіла Суранович О.М..

Вихователь Брень Л.Д. презентувала використання коректурних таблиць в економічному вихованні дошкільників.

У практичному модулі присутні мали змогу переглянути заняття з елементами економічного виховання вихователя Натяжко Н.І., у молодшій групі «Вишенька», з теми «Подорож до казкового королівства».

Діти потрапили до чудової країни та разом з гномом-Економом навели у ній лад, а разом з тим закріпили економічні поняття «товар», «продавець», «покупець», «гроші», навчилися працювати в парах, в групах.

Цікавий тренінг для педагогів підготувала керівник семінару-практикуму, вихователь Борей Ю.О. з теми «Формування навичок економічного мислення та економічних уявлень», використавши інтерактивні вправи «Вільний мікрофон», гру з сигнальними картками, вправи «Морські зірки», «Електроприлади та їх замінники» під час якої педагоги зо допомогою міміки та пантоміми командою показували електроприлад, назва якого зазначена на картці.

Звернула увагу на те, що завдання доцільного природокористування, заощадливого використання природних багатств окреслено в програмі «Освіта для сталого розвитку», яка використовується в багатьох країнах світу і яку використовуємо в освітньому процесі й ми.

 
  • Calendar icon20 березня 2019