Семінар - практикум

Семінар - практикум

 

31.02.2023 на базі нашого ЗДО відбулось  засідання семінару – практикуму  за темою «Формування у дітей дошкільного віку  соціально-громадянської компетентності шляхом застосування традиційних та інтерактивних методів, прийомів розвитку, навчання та виховання»

Метою семінару було розширити та уточнити знання з основних напрямів патріотичного виховання дітей дошкільного віку; удосконалити знання педагогів щодо змісту, принципів, закономірностей, методів та організаційних форм; ознайомити з новими виховними технологіями,

Нині як ніколи гостро набуло актуальності виховання громадянина-патріота, відповідального, відданого своїй країні. Виховувати патріотів слід вже з дошкільного віку.

 У своїй слайд-презентації вихователь Захарова Олена Михайлівна ознайомила із завданнями, що стоять перед педагогами дошкільного закладу, змістом та основними напрями роботи по патріотичному вихованню.

Соломай Олена Іванівна у своєму виступі «Використання традиційних та інноваційних технологій у національно-патріотичному вихованні дошкільника» наголосила, що  з метою реалізації  завдань, потрібно створювати умови для накопичення дітьми  досвіду через активне залучення їх до різних видів діяльності та які  інноваційні  педагогічні технології при цьому можна використати: інформаційно-комунікативні технології, технологія співробітництва, інтерактивна акція, інтелектуальні ігри: «Найрозумніший», брейн-ринг «Я люблю свою країну», флеш-моби.

У своєму виступі «Розвиток українського мовлення дошкільників засобами народознавства» Терещук Наталія Миколаївна запропонувала рекомендації, як   поєднувати народні традиції їз сучасними вимогами щодо освіти дітей дошкільного віку, використовуючи фольклор для розвитку українського мовлення дошкільнят.

У практичному модулі учасники семінару мали змогу пройти тест  «Як добре ти  знаєш  українську мову?» , який розробила  Корзун Ганна Михайлівна та оцінити свої успіхи у володінні нашої солов’їної мови.

Керівник семінару Харитонюк Людмила Іванівна  провела  Ділову гру  «Педагогічний експрес». Віртуальна подорож за маршрутом «Україна рідний край – її шануй і оберігай»  Метою якої було:  вдосконалення професійних знань педагогів, виявлення загальної ерудиції; розвивати творчий потенціал їх компетентності з питання національно-патріотичного виховання; активізувати розумову, естетичну діяльність вихователів до фольклору, декоративно-прикладного мистецтва, рослинної символіки та музики.

На завершення семінару,  Харитонюк Л.І надала рекомендації щодо формування у дітей дошкільного віку  соціально-громадянської компетентності шляхом застосування традиційних та інтерактивних методів, прийомів розвитку, навчання та виховання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • Calendar icon31 січня 2023